Nieuws Centrum Weeninkpad

Nieuw ventilatie systeem binnen Centrum Weeninkpad Coronaproof

 

 

Ik heb in alle oefenen behandelruimtes  beneden een nieuw  CO2 gestuurd ventilatie systeem laten aanleggen welke 24/7  zorg draagt voor een optimaal binnenklimaat.  Daarnaast heeft iedere behandelkamer op de eerste verdieping een eigen ventilatiesysteem.

In de praktijkruimtes en oefenzalen wordt dagelijks door de sporters liters vocht geproduceerd, wanneer dit vocht niet weg kan zorgt het in de oefenruimtes voor een slecht klimaat met een hoog gehalte aan CO2 (koolstofdioxide). Teveel CO2 in de lucht kan klachten zoals hoofdpijn, concentratieverlies en hoofdpijn veroorzaken. Bovendien is het niet bevorderlijk voor de gezondheid; in het bijzonder die van mensen met astma of allergieën en vandaag aan de dag zeer zeker met de  verhoogde kans  op het  Covid 19  besmetting of het delta variant virus en de meer besmettelijke omikron variant .

Gelukkig is er een oplossing: ventileren. Dat kan op natuurlijke wijze door enkel ramen open te zetten, Ik heb gekozen voor mechanisch ventileren. Bij mechanische ventilatie wordt een unit op zolder geplaatst die de vervuilde lucht uit verschillende ruimtes afzuigt En via het dak naar buiten pompt. Verse lucht komt de praktijkruimte binnen dankzij roosters of open ramen via de ontstane onderdruk  wordt verse lucht aangetrokken. Ventileren bij CO2 gestuurde ventilatie gaat dit automatisch. Dit ventilatiesysteem bevat één of meerdere sensoren die het CO2 gehalte in de lucht detecteren en vervolgens automatisch de unit in een hogere stand laten ventileren net zo lang tot het gehalte weer op peil is. Zo wordt de vervuilde lucht verdreven en maakt het plaats voor frisse, zuurstofrijke lucht waarin het prettig verblijven is en kost dit niet onnodig veel energie door energiezuinige nieuwe motoren. Het is dus goed voor het milieu én mijn portemonnee. en voor de gezondheid van cliënten  en werkzame therapeuten. Met voorgaand systeem voldoen wij aan alle overheidsmaatregelen en kunnen wij besmetting met het Covid 19 virus en delta virus tot een minimum beperken.

Hans Lenselink (praktijkhouder).

Nieuw  

In september 2021 starten wij in samenwerking met Berkelland fit ! zorg en preventie het programma gezonde leefstijl voor een gecombineerde leefstijlinterventie.

 Animatievideo >                 Informatievideo

Wat is een gecombineerde leefstijlinterventie?

De GLI is bedoeld om te werken a    een gezonde leefstijl en deze daarna ook vol te houden. De GLI richt zich op gezonde eetgewoontes, een gezond beweegpatroon en hoe om te gaan met zaken die een gezonde leefstijl moeilijk maken, bijvoorbeeld stress en slaapgebrek. De duur van het programma is 24 maanden, dit is opgedeeld in een begeleidingsfase en een onderhoudsfase

In Oost-Achterhoek (gemeenten Winterswijk, Aalten, Oost-Gelre en Berkelland) gebruiken het programma "Slimmer". 

‘"SLIMMER" draagt bij om type 2 diabetes te voorkomen. Het programma bestaat onder andere uit een voedings- en beweegprogramma en duurt in totaal 24 maanden. De begeleiding is in handen van een leefstijlcoach, diëtist en fysiotherapeut. Voor meer informatie: www.nogslimmer.nl

Hier vindt u meer informatie over Slimmer.

Meedoen gaat als volgt:

Als uw huisarts heeft bepaald dat u mee kunt doen dan meldt u zich aan op de site : https://fd7.formdesk.com/hoog/GLI_HZOA Na aanmelding ontvangt u van het behandelteam een oproep voor de intake van het programma.

Meedoen, en dan?

U krijgt maximaal twee jaar begeleiding. De eerste periode (afhankelijk van het programma) is intensief, daarna bekijkt u samen hoe u uw gezonde leefstijl kunt blijven volhouden.

Voor wie is het SLIMMER programma bedoeld?

 

SLIMMER is een programma voor volwassenen met obesitas (BMI 30 - 40) of overgewicht (BMI ≥ 25) en een gezondheidsrisico (bijvoorbeeld een verhoogde bloedsuiker). Een verwijzing is nodig van de huisartsenpraktijk.

Hoe kan u zich aanmelden:

  • Meld u aan bij uw huisartsenpraktijk.
  • U wordt uitgebreid geïnformeerd en hoort of u in aanmerking komt voor de GLI
  • U besluit daarna om wel of niet mee te doen

U wordt vervolgens doorverwezen naar een behandelteam 

Wat houdt meedoen in?

  • U krijgt twee jaar begeleiding van een diëtist, een leefstijlcoach en een fysiotherapeut/oefentherapeut.
  • Het eerste half jaar is intensief, daarna bekijkt u samen hoe u uw gezonde leefstijl kan blijven volhouden.

De kosten voor het SLIMMER programma worden, onder voorwaarden, geheel vergoed vanuit de basisverzekering. Uw huisarts kan u verder informeren.