Aanmeten kousen

Therapeutisch elastische kousen worden ook vaak steunkousen genoemd. Deze kousen ondersteunen het bloedvatensysteem en stimuleren de afvoer van vocht. Het is van belang dat een therapeutisch elastische kous goed past, van het juiste materiaal is vervaardigd en niet knelt.

Kousen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, drukklassen en met of zonder naad. Naast de medische werking zijn ook het draagcomfort en het uiterlijk van de kousen belangrijk. Sommige typen lijken veel op gewone kousen. Aan de hand van de voorwaarden van je arts, bepaalt onze therapeut welke kousen het beste bij je klachten passen.

De steunkousen worden bijna altijd vergoed als deze zijn voorgeschreven door een arts. Een medische indicatie geeft aan of je daadwerkelijk in aanmerking komt voor een vergoeding. Hiervoor moet je zorgverzekeraar eerst toestemming geven. Wij kunnen dat voor je aanvragen. Dan heb je daar geen omkijken meer naar.

De meeste verzekeraars vergoeden twee paar kousen per 12 of 14 maanden. In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering staat de precieze vergoeding waar je recht op hebt.

De kousen worden aangemeten door onze fysio en oedeemtherapeut Natasja Burgers. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Centrum Weeninkpad.
Telefoonnummer 0543 -517 492